AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Newell’s försökte fjäska för Messi

Under en tid i somras, efter avskedet från Barcelona, så var Lionel Messi kontraktslös. Han kunde med andra ord själv staka ut sin fotbollsframtid som han ville, och givetvis fanns det en drös av beundrare som försökte övertyga honom att komma till just deras klubb. Newell’s Old Boys, som brukar räknas som argentinarens moderklubb, var en av dessa. På Twitter gick man ut med texten ”Hej Leo, är du där? I Argentina är det 1 juli nu … (Den som inte riskerar något vinner inte heller)” för att försöka locka till sig Messi. Det gick inte den här gången, men var helt klart ett charmigt försök! Nu blev det ju som alla vet Paris Saint-Germain som vann dragkampen om Messi.

Fernandes får vänta på ”sitt” nummer

För vissa kom det som en överraskning att 33-årige Juan Mata förlängde sitt kontrakt med Manchester United i somras. Spanjoren hade knappast varit ordinarie i Premier League-laget, men är uppenbarligen en uppskattad truppspelare. Och förlängningen innebar också att mittfältsstjärnan Bruno Fernandes får vänta med att dra på sig den tröja som Mata alltjämt bär.

”Jag antar att jag får vänta på nummer åtta i ytterligare ett år”, twittrade Fernandes lite skämtsamt, men kallade också Mata för ”en förebild och en inspiration såväl på som utanför planen”.

Pulisic kritiserad för fisk-kontakt

Nyligen blev en video viral där Chelseastjärnan Christian Pulisic satt på kanten av en båt och jonglerade med en boll över en stor fisk som hade fångats med krok. Många roades av tricket, medan andra förfärades. Blue Planet Society – en grupp bestående av volontärarbetande miljöaktivister – påtalade nämligen att fisken var en så kallad goliatgrouper, som är utrotningshotad. Pulisic, som under tricket råkade halka, trampa på firren och ramla ner i vattnet, kom inte med någon direkt ursäkt efteråt, men lär förhoppningsvis inte göra om det.

Mbappés brorsa blir kvar i PSG

Visste du att det finns två Mbappé-bröder i Paris Saint-Germain? Kylian är självklart den som fått allra mest uppmärksamhet hittills, men även lillebror Ethan är en fotbollstalang med framtiden för sig. Nyligen tecknade 15-åringen ett nytt ungdomskontrakt med den franska klubben, vilket innebär att han blir kvar i ytterligare tre säsonger. Om Ethan Mbappé får en lika fin karriär som sin världsberömde familjemedlem återstår däremot att se – det ska i varje fall bli väldigt spännande att följa hans framfart framöver!

Haaland förnekar spenderande på restaurang

Under sommaren blev det stora rubriker av att Erling Haaland besökt en restaurang i den grekiska övärlden. Hade han slagit sönder inredning? Varit otrevlig? Ätit ohälsosamt? Nej, media fokuserade på de uppgifter som sa att norrmannen spenderat närmare fem miljoner kronor på bara sex timmar – bland annat genom att sänka fyra flaskor dyr champagne på egen hand. På Twitter kallade dock Haaland det hela för ”fake news”, och lät texten ackompanjeras av en clown-emoji.

Skapar ”Tinder för fotbollsspelare”

Den förre Bayer Leverkusen-målvakten Rene Adler har efter fotbollskarriärens slut tagit sig in i tech-branschen, och lanserade nyligen en app. Den heter ”11TransFair” och är tänkt att göra det lättare för spelare att på egen hand hitta lämpliga fotbollsklubbar.

– Jag kallar den lite djärvt för ett Tinder för fotbollsspelare och klubbar, eftersom vi för två parter samman genom att matcha dem. Jag tycker att det är givet att spelare måste ta mer kontroll själva och inte bara lita på sina rådgivare, menar Adler.

11TransFair är gratis att ladda ner, men kommer till att börja med enbart vara tillgänglig för de fyra högsta herrdivisionerna i Tyskland.

Silva avslöjar orsak till smeknamn

Thiago Silva har länge burit smeknamnet ”Monstret”, vilket såklart är skapligt respektingivande. För Chelseas hemsida berättar brasilianaren att allt började under tiden i Fluminense:

– Det var faktiskt inte supportrarna som kom på smeknamnet, utan vår målvakt Fernando Henrique. Efter att jag gjort en bra brytning och stoppat en motståndare från att göra mål så kollade han på mig och sa: ”Bra jobbat, monstret!” Fansen hörde det genom mikrofonerna bakom målet och började plötsligt kalla mig det också, minns Silva.

En bra historia, minst sagt.

Barcelona bröt långt kontrakt

Man kan, om man vill vara diplomatisk, säga att Barcelona inte alltid lyckas med sina värvningar nuförtiden. Allra minst om spelarna kommer från Brasilien, med Matheus Fernandes som ett bra exempel. Han släpptes nämligen i somras efter att bara ha spelat 17 minuter för den spanska storklubben. Då återstod fyra år på mittfältarens kontrakt, vilket måste ha inneburit att det inte var en billig historia för Barcelona. Matheus gick sedan vidare till Palmeiras i hemlandet, där han hoppas att fotbollskarriären ska ta ny fart igen.

Av Martin Ahlin

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 9–2021)

Pin It on Pinterest