AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Häng med i GOAL:s fotbollsskola. Här kommer du att lära dig allt du behöver för att bli en bättre spelare. Den här gången fokuserar vi på V-vändningen.

Så här gör du:

  1. Stå med bollen och motståndaren framför dig.
  2. För bollen framåt åt ena hållet med sulan.
  3. Dra snabbt tillbaka bollen med samma sula och stick iväg i en annan riktning.

Ett V på backen

Namnen på finterna kommer ofta från något uppenbart – som hur bollen rör sig när man utför dem, eller hur kroppen agerar. I det här fallet så kommer namnet, ”V-vändningen”, eller ”V Turn” på engelska, av att du rör bollen åt ena hållet, drar tillbaka den och slutför V:et genom att gå åt andra hållet.

V for victory!

V-vändningen är perfekt på trånga platser, vid sidlinjen till exempel, eftersom du håller dig på samma yta hela tiden, tills det är dags att rusa förbi din motståndare.

Tänk på

Att finten fungerar bäst om du ställs mot en aggressiv motståndare som är ute efter att vinna bollen, snarare än bara täcka och se till att du inte kommer förbi. Därför är det perfekt att använda den i trängda lägen då motståndaren tror att du bara har en väg att gå.

Coachen tipsar

Börja med en kon som motståndare för att få in rätt rytm och teknik. Du kan även lägga till att du slår bollen mot en vägg, tar emot den och utför finten direkt om du vill öka tempot i övningen!

YouTube
Se och lär
Sökord: Learn football skills Puskas V Turn

Av Jonas Jacobson

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 9–2021)

Pin It on Pinterest