Annons
Annons

Tony Ernst lyfter upp AS Monacos nya mittfältsstjärna Aurélien Tchouaméni  i GOAL #6.

Monacos nye unge stjärna

Alla minns nog AS Monacos otroliga säsong 2016/17 då laget vann Ligue 1 i stor stil och tog sig hela vägen till semifinal i Champions League. Lagets motor och storstjärna var tonåringen Kylian Mbappé, som sedan gick vidare till PSG. Idag är Monaco tillbaka i toppen av Ligue 1 efter några tuffa år. Det är gamle Bayern München-tränaren Niko Kovac som tog över förra sommaren som fått fart på det gamla kungadömet igen. Nu är man med högst uppe i ligan igen och hoppas på Champions League-spel nästa säsong.

Rötterna i Kamerun

De största stjärnorna denna gång är anfallsduon Wissam Ben Yedder och Kevin Volland som gjort 32 mål tillsammans hittills under säsongen. Vi har också lärt oss att mittfältarna Alexandr Golovin, Stefan Jovetic och Cesc Fabregas betytt mycket. Men allra viktigast är en 21-åring, född i Rouen, men med rötterna i Kamerun. Aurélien Tchouaméni heter han och han fick sin fotbollsutbildning i Girondins de Bordeaux, dit han kom som 11-åring. Det var också där han gjorde sin Ligue 1-debut som 18-åring.

Les Bleus

Aurélien Tchouaméni hade problem i början i Monaco, och hade också svårt att ta en plats. Men efter att Niko Kovac anlände som ny tränare sommaren 2020, så har Tchouaméni cementerat sin plats på det centrala mittfältet. Han vinner tillbaka bollar, han är atletisk, och han har en fin passningsfot. Han har hittills inte debuterat för det franska landslaget (där han har över 50 ungdomslandskamper) men det lär inte dröja länge förrän han även spelar för Les Bleus.

5 UNGA DUKTIGA MONACO-SPELARE

  1. Aurélien Tchouaméni (21 år)
  2. Sofiane Diop (20 år)
  3. Axel Disasi (23 år)
  4. Benoit Badiashile (20 år)
  5. Krepin Diatta (22 år)

Av Tony Ernst

(Läs mer om övriga stora ligor i GOAL nummer 6-2021.)

Pin It on Pinterest