AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

 SKILL TWINS

Vad är egentligen en skillare?

En fotbollsspelare som specialiserat sig på att göra grymma tekniska trick med bollen. Det finns olika typer av skills – fotbollsskills som man kan utföra på vanliga matcher, freestyle där man uttrycker sig själv helt fritt och så coolt och personligt som möjligt och slutligen street som spelas på gatan, där gäller det att ta sig förbi motståndaren så snyggt som möjligt.

Hur skapar man ett ”signature skill”?

Antingen använder vi oss av vår fantasi och experimenterar oss fram med hjälp av olika rörelser och kombinationer tills vi kommer på nya skills som känns så häftiga och originella som möjligt. Eller också handlar det om en helt slumpmässig process. En totalt random idé kan plötsligt dyka upp i skallen, då grabbar vi tag i första bästa boll (oftast ligger den under köksbordet eller i hallen) och testar sedan tanken i praktiken. Det var precis så ett av våra mest populära skills – Ziki Zaka – skapades.

Vilken är er största drivkraft?

Kreativitet är nyckeln i allt vi gör. Det kan handla om alltifrån att hitta på nya skills till att redigera våra videoklipp så coolt som möjligt eller planera inspelningen av mötet med en storstjärna som Zidane. Att vara fotbollsskillare handlar extremt mycket om nytänkande och om att sticka ut från mängden. Men den allra viktigaste drivkraften har vi faktiskt i varandra.

FAKTA SKILL TWINS

Namn: Josef och Jakob El-Zein
Ålder: 22 år
Bor: Västerås
YouTube-kanal: https://www.youtube.com/user/JosefJakobElzein

ZIKI ZAKA

Ett väldigt populärt trick och en av anledningarna till att vi startade vår YouTube­kanal. Vi stod hemma och skillade mot varandra precis som vanligt när Jakob plötsligt kom på det här läckra skillet och tyckte att vi skulle filma det och lägga upp det på YouTube.

Bara några dagar senare var videon en världssuccé. Vi tror att det beror på att det är ett trick ingen hade sett förut och som faktiskt kan utföras på en fotbollsplan. Namnet kom vi på för att vi tycker att det passar skillets rytm.

Så här gör du skillet, se filmen här (2.45 in i klippet):

 

1

Närma dig försvararen som du vill ta dig förbi.

2

Stanna upp och dra tillbaka bollen med sulan av din starka fot i riktning mot din svaga fot.

3

Lägg tyngden på din starka fot och använd din svaga fot för att toucha bollen diagonalt bakåt med tårna.

4

För sedan samma fot bakom ditt starka ben och toucha bollen diagonalt framåt igen. Din försvarare tror nu att du förlorat kontrollen över skillet.

5

Flytta snabbt tyngdpunkten till din svaga fot och dra tillbaka bollen med sulan av din starka fot.

6

Toucha bollen med din svaga fot mot ytan, som du precis skapat vid sidan av din försvarare och accelerera dig förbi.

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL #6-2018.)

Pin It on Pinterest