Annons
Annons

När Real Madrid ska blicka mot nästa generation storspelare finns några av dem säkert i de egna leden – fast ute på lån.

Real Madrid är mitt i ett generationsskifte. Många av nyckelspelarna under Zinedine Zidanes framgångsrika era som tränare har passerat 30-strecket. Den skaran spelare tillhör bland annat Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos och Gareth Bale. Det kommer hända saker i Madrid den kommande sommaren. Ja, eller hösten, beroende på när man kan börja spela fotboll igen. Men den stora frågan är om klubben inte redan förfogar över majoriteten av de nya spelare som kan ansluta och förstärka truppen till nästa säsong? Real Madrid har nämligen en hel trupp av spelare ute på lån i hopp om att få speltid och utvecklas. För många har det gått i rask takt, och flera spelare tillhör redan den övre hyllan av klasspelare.

Helt ny startelva

Achraf Hakimi har redan fått sitt stora genombrott i Dortmund. Han kan spela på båda ytterbackspositionerna, men också användas högre upp i banan. Han har öst in poäng i flera säsonger nu, och nog borde han vara redo att axla ett större ansvar i Real Madrid. Martin Ødegaard upplever sitt stora genombrott i Real Sociedad just nu. Detsamma gäller vänsterbacken Sergio Reguilón i Sevilla och Óscar Rodríguez i Leganés. Faktum är att Real Madrid skulle kunna plocka tillbaka en helt ny startelva och definitivt inte ha ett lag att skämmas över. Kanske är det lite tomt bland mittförsvarare och centrala anfallare, men nog har Real Madrid ett knippe av utlånade spelare att förfoga över inför nästa säsong, när den nu än kan tänkas börja.

STARTELVA AV UTLÅNADE REAL MADRID-SPELARE

Luca Zidane (Racing Santander)
Álvaro Odriozola (Bayern München) – Jesús Vallejo (Granada) – Javi Sánchez (Valladolid) – Sergio Reguilón (Sevilla)
Martin Ødegaard (Real Sociedad) – Dani Ceballos (Arsenal) – Óscar Rodríguez (Leganés)
Achraf Hakimi (Dortmund) – Borja Mayoral (Levante) – Takefusa Kubo (Mallorca)

Av Adam Pinthorp

(Artikeln publicerades först i GOAL #5-2020 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från de fem stora europeiska ligorna.)

Pin It on Pinterest