AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Adam Pinthorp fokuserar på nya tjeckiska topplaget Slavia Prag när GOAL går igenom fem mindre europeiska ligor i senaste numret!

För tio år sedan befann sig Slavia Prag i stora ekonomiska bekymmer. Klubben var utanför topp tre sju raka säsonger i ligan, men har de senaste åren fått saker och ting på banan. Sedan 2015 har klubben ägts av ett par olika kinesiska företag. Det senaste året har de sportsliga resultaten skjutit i höjden. Efter framgången förra säsongen tog sig laget rakt in i Champions League, och trots ”dödens grupp” med Barcelona, Dortmund och Inter som motståndare imponerade laget ordentligt i gruppspelet. Nollade bland annat Barcelona på Camp Nou. Det räckte inte till ett avancemang, men det satte den tjeckiska fotbollen på kartan. Slavia Prag har dessutom plöjt motståndet i ligaspelet på ett helt annat sätt än föregående säsong.

Ung tränare

Laget tränas av relativt unge Jendrich Trpisovsky sedan 2017. 43-åringen är en av många som hyllats i Slavia Prag det senaste året.

– Vi kom sist i Champions League-gruppen men lämnade med huvudet högt. Hade någon sagt detta till oss för två år sedan hade ingen sagt att det skulle gå. Vi förtjänade till och med ännu mer. Insatserna i flera av matcherna borde gett fler poäng. Hatten av till spelarna som visade upp någonting enormt på planen. Jag tror alla gillade vad Slavia Prag spelade för fotboll, sa han efter Champions League-uttåget.

5 SPELARE ATT HÅLLA KOLL PÅ FRÅN SLAVIA PRAG

  1. Tomas Soucek, 24, central mittfältare (Tjeckien)*
  2. Peter Olayinka, 24, ytterforward (Nigeria)
  3. Ondrej Kolar, 25, målvakt (Tjeckien)
  4. Nicolae Stanciu, 26, central mittfältare (Rumänien)
  5. Petr Sevcik, 25, central mittfältare (Tjeckien)

Av Adam Pinthorp

(Artikeln publicerades först i GOAL #3-2020 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från mindre europeiska ligor)

* = lånades i januari 2020 ut till engelska West Ham United, som har köpoption på spelaren

Pin It on Pinterest