AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

En potentiell ligavinnare har blivit två i Skottland. Tony Ernst har gått igenom utmanaren Rangers FC.

Skotska ligan sköt ny fart i slutet av december då Glasgow Rangers bortaslog stadsrivalen Celtic med 2-1 i Old Firm-derbyt. Det var första gången på nio år som de blå vann över de grönvita på Celtic Park. Celtic har ju prenumererat på titeln sedan Rangers blev nerflyttade till fjärdedivisionen på grund av ekonomiska oegentligheter 2012. Man har vunnit åtta raka ligatitlar. I slutet av januari så ledde Celtic fortfarande ligan, men Rangers var bara två poäng bakom.

Helt överlägset

Ingen liga mår bra av att vara för ojämn. Det hämmar utvecklingen om samma lag vinner gång på gång. Speciellt illa har det varit i Skottland där Celtic de senaste åtta åren inte bara vunnit, utan också vunnit helt överlägset. Skottland har egentligen bara två stora klubbar, rent historiskt. Rangers har vunnit ligan 54 gånger och Celtic 50. Resterande klubbar har tillsammans 19 titlar. Efter att Rangers åkte ur så rubbades balansen. Men nu verkar det som att det finns två klubbar som kan vinna ligan igen i Skottland.

Inte stressat

Vad är det då som Rangers har gjort bra? Man har tagit det lugnt och inte stressat fram återkomsten i toppen. Efter att man flyttats ner 2012 så återvände man till högsta ligan inför säsongen 2016/17. Väl där så har man tagit tre säsonger på sig att forma det nya laget. Först nu är man redo att utmana Celtic. Liverpool-legendaren Steven Gerrard tog över som tränare inför förra säsongen och har nu haft två år på sig att bygga sitt lag. Celtic måste verkligen se till att öka takten för att hålla undan för Rangers. De forna rivalerna är tillbaka på riktigt allvar.

RANGERS 5 VIKTIGASTE SPELARE

  1. Alfredo Morelos, anfallare
  2. Ryan Jack, mittfältare
  3. Allan McGregor, målvakt
  4. Connor Goldson, mittback
  5. James Tavernier, högerback

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL #3-2020 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från fem av de mindre europeiska ligorna.)

Pin It on Pinterest