AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

I GOAL #2 i år rankade vi de bästa försvararna i världen. Här är topp 15-listan!

15. Chris Smalling, Roma (på lån från Manchester United)

14. Benjamin Pavard, Bayern München

13. Thiago Silva, Paris Saint-Germain

12. Stefan de Vrij, Inter

11. Matthijs de Ligt, Juventus

10. Sergio Ramos, Real Madrid

9. Andrew Robertson, Liverpool

8. Clément Lenglet, Barcelona

7. Dani Carvajal, Real Madrid

6. Trent Alexander-Arnold, Liverpool

5. Ricardo Pereira, Leicester City

Nu har Leicester visserligen gjort det väldigt bra i Premier League under den här säsongen, men det är ändå bara en tidsfråga innan Pereira hamnar i en ännu större och mer framgångsrik klubb. 26-åringen har nämligen varit ett utropstecken av rejäla mått, och kvitterat ut det högsta snittbetyget av samtliga försvarare i ligan – Virgil van Dijk inräknad! Portugisen är förvisso ingen “modern” högerback på så sätt att han sätter lika stort värde på försvars- som anfallsspel, men han gör det väldigt, väldigt bra.

4. Milan Skriniar, Inter

Milan Skriniar är en av Serie A:s allra bästa mittbackar. Problemet för Inter, där han ju spelat sedan sommaren 2017, är att han helt enkelt varit för bra, så andra större lag kommer att köpa honom. Det pratas redan om ett budkrig mellan Barcelona och Real Madrid. Skriniar är Slovakiens bästa spelare just nu och en stark och tacklingssäker mittback, som är väldigt bra på huvudet.

3. Kalidou Koulibaly, Napoli

Ska vi vara brutalt ärliga så har kanske inte inledningen av den här säsongen varit Koulibalys bästa på senare år, men i vissa enskilda matcher har han visat upp sin enormt höga högstanivå. Inte minst i Champions League. Den 28-årige senegalesen är ett fysiskt praktexemplar, men samtidigt extremt underskattad som passningsspelare. Det är också han som – tillsammans med mittfältaren Allan – ger Napoli den defensiva stabilitet som gör att nästan alla spelare istället kan fokusera på att anfalla.

2. Raphael Varane, Real Madrid

Raphael Varane har haft några väldigt lyckosamma år. VM-guld med sitt Frankrike, Champions League-titlar med sitt Real Madrid, och han själv har rankats som en av världens bästa mittbackar. Årets säsong har varit strålande. Han är en av Real Madrids viktigaste spelare, omutlig i backlinjen och ett hot framåt. Han är nästan omöjlig att ta sig förbi, vare sig anfallarna försöker på marken eller i luften. Och han är en naturlig ledare som kommer att hålla sig i absoluta världstoppen i många år framåt.

1. Virgil van Dijk, Liverpool

Holländaren van Dijk tar hela tiden steg i rätt riktning, andraplatsen i vinterns Ballon d’Or-omröstning var förstås ett bevis på det. Det var som att alla bitar föll på plats när han kom till Liverpool i december 2017 och snabbt blev en försvarsbjässe att räkna med, samtidigt som klubben tog ytterligare ett steg i sin utveckling. Svårpasserad, passningssäker och ett ordentligt hot i luftrummet – det är svårt att hitta svagheter hos 28-åringen, som lär bli den förste försvararen sedan Fabio Cannavaros 2006-triumf att få den där bollen av guld. Räkna med det!

Av Tony Ernst & Martin Ahlin

(Artikeln publicerades först i GOAL #2-2020 och innehåller där omdömen om samtliga försvarare på listan.)

Pin It on Pinterest