AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

I GOAL 2-2019 gick vi igenom alla lag som tagit sig till Champions Leagues åttondelsfinaler. Nu återstår bara fyra semifinalklara klubbar, och vi börjar med att ta fram rapporten om Tottenham Hotspur, som i semin kommer ställas mot nederländska Ajax.

Tottenham tog sig vidare i sista stund från gruppspelet när man lyckades knipa en poäng i Barcelona. Man hamnade på samma poäng och samma målskillnad som Inter, men med fler mål gjorda. Trots det får man ändå säga att det var starkt gjort, eftersom gruppen var svår och man dessutom kombinerat det med fint spel i ligan.

Överhuvudtaget så har verkligen Mauricio Pochettino fått ordning på Tottenham och man är idag tveklöst ett av Englands allra bästa lag. Defensiven är solid, mittfältet ser spännande ut och längst fram så har man flertalet spelare som kan avgöra matcher.

Det är just de offensiva krafterna som är Tottenhams vapen. Skyttekungen Harry Kane är en av världens bästa anfallare, men det finns mer. Brassen Lucas Moura har hittat sin gamla form, sydkoreanen Heung-min Son är fantastisk, och unge engelsmannen Dele Alli ser väldigt spännande ut. Man skulle nästan vilja säga att Tottenham har ett komplett lag.

GOALS RANKING: 10

+
Anfallsalternativen. Kane, Son, Moura, Alli, Lamela, Llorente och så spelgeniet Christian Eriksen som serverar dem. Men defensiven med franske världsmästarmålvakten Hugo Lloris i spetsen är inte sämre.


Tunnare trupp än de största europeiska giganterna. Man har inte mycket erfarenhet av Champions League-slutspel. Och så är man markant sämre på bortaplan än hemma på Wembley.

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

Aldrig vunnit (bästa resultat är semifinal 1961/62).

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Harry Kane
  2. Hugo Lloris
  3. Christian Eriksen
  4. Jan Vertonghen
  5. Heung-min Son

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL 2-2019)

Pin It on Pinterest