AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

I GOAL nummer 2 i år gick vi igenom alla lag som tagit sig till åttondelsfinal i Champions League. Mesta mästarna Real Madrid är på jakt efter CL-buckla nummer 14.

Bakom större favoriter som Bayern München, Liverpool, Manchester City och regerande mästarklubben Chelsea har Real Madrid haft en harmonisk höst och inte riktigt omnämnts som en adekvat utmanare till Champions League-titeln.

Men efter Vinícius Júniors genombrott, Karim Benzemas fortsatta framfart som en av världens främsta spelare, ett mittfält som alltjämt håller och ett nykomponerat mittförsvar med Éder Militão och stjärnvärvningen David Alaba har många pusselbitar hamnat helt rätt.

Carlo Ancelotti har på kort tid fått Real Madrid att se bättre ut än på ett par år och förutom framfarten hemma i La Liga bärgades gruppsegern utan några större problem. Champions League-debutanten Sheriff Tiraspol vann förvisso på Santiago Bernabéu i det som beskrivits som en av turneringens största skrällar, men Real Madrid studsade snabbt tillbaka och vann båda nyckelmatcherna mot Inter. Real Madrid kan gå hela vägen. Så bra är ”Los Blancos”.

GOALS RANKING: 3

+
Väldigt mycket stämmer i Real Madrid. En av världens bästa målvakter, kanske rent av världens bästa mittfält och definitivt en av världens främsta anfallare i Karim Benzema. Adderat på det hela har Vinícius Jr fått sitt stora genombrott och den spelare som individuellt kan göra mest på egen hand i Real Madrids trupp. Det bör även poängteras vilken rutin Real Madrid har i sammanhanget. De flesta i truppen har redan vunnit turneringen. Flera gånger.


Bredden i de defensiva leden är kanske det enda frågetecknet. Vem täcker upp om Militão eller Alaba blir skadad?

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

13 titlar, den senaste säsongen 2017/18.

KURIOSA

”Los Blancos” är det kanske vanligaste smeknamnet på Real Madrid, men ”Los Merengues” är också allmänt vedertaget. Det betyder kort och gott ”Marängerna”. Den uppenbara anledningen att Real Madrid klär i vitt, precis som den franska desserten är vit, finns förstås som en del i förklaringen. Men det var faktiskt den spanske journalisten Matis Prats Cañete som gjorde uttrycket för att beskriva Real Madrid populärt i sin radiokommentering kring matcherna.

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Karim Benzema
  2. Vinícius Júnior
  3. Luka Modric
  4. Thibaut Courtois
  5. David Alaba

TRÄNAREN

Carlo Ancelotti är tillbaka på Real Madrids bänk. Tränaren som förde Madrid till ”La Décima”, klubbens tionde Champions League-trofé, våren 2014. Nu har han hunnit med Bayern München, Napoli och Everton sedan dess men med sin otvivelaktiga kompetens och oerhörda rutin har Ancelotti snabbt bevisat att han fått omklädningsrummet med sig och fått en trupp i harmoni. ”Don Carlo”, som själv hade en lång spelarkarriär i Parma, Roma & Milan, vann Europacupen (nuvarande Champions League) ett par gånger om med Milan.

Champions League-genomgången författades av Özgür Kurtoglu, Tony Ernst, Gabriel Ernst, Mattias Dahlström  och Adam Pinthorp.

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 2–2022)

Pin It on Pinterest