Annons
Annons

I GOAL 2-2019 gick vi igenom alla lag som tagit sig till Champions Leagues åttondelsfinaler. Nu återstår bara fyra semifinalklara klubbar, och efter Tottenham Hotspur och Ajax går vi nu in på semifinal nummer två, där Liverpool ställs mot Barcelona.

Liverpool tog sig hela vägen till final ifjol och det var egentligen bara en skada på Salah och en tabbe av Karius som gjorde att man inte klarade av Real Madrid. Nu har Jürgen Klopp kunnat bygga ett ännu starkare lag. Det märks inte minst i ligaspelet där man ända fram till mitten av december var obesegrade. Kanske var fjolårssäsongens Liverpool mer spektakulärt än det vi ser nu, men dagens lag är effektivare och stabilare.

Icke desto mindre är det fortfarande den blixtrande offensiven som definierar Liverpool. När de tre anfallarna – Salah, Firmino, Mané – sätter fart så går inget försvar säkert. Men numera är även de andra lagdelarna på ungefär samma nivå. Mittfältet har fyllts på med Fabinho, Keita och Shaqiri och i backlinjen så har den väldige Virgil van Dijk tagit kommandot.

Den kanske enskilt viktigaste förändringen i laget har dock kommit längst bak i planen. Liverpool har länge haft målvakten som sin akilleshäl, men med brasilianske landslagsmannen Alissons intåg så har man en av världens bästa målvakter på plats. Hur långt räcker det för Liverpool? Långt, men inte hela vägen.

GOALS RANKING: 6

+
Anfallet. De tre däruppe (Salah, Firmino, Mané) vet sannerligen var målet är beläget. Men laget som helhet ser betydligt stabilare ut än föregående säsong. Alissons och van Dijks intåg har betytt massor för Liverpool.


Man stöter på starka Bayern München direkt i åttondelen, tufft. Och gruppspelet gick tungt. Dessutom spökar skador i en redan ganska tunn trupp. Och så går man ju för Premier League-titeln den här säsongen, kanske måste man prioritera?

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

5 titlar (den senaste 2004/05).

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Mohamed Salah
  2. Virgil van Dijk
  3. Alisson
  4. Roberto Firmino
  5. Sadio Mané

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL 2-2019)

Pin It on Pinterest