AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

I GOAL 2-2019 gick vi igenom alla lag som tagit sig till Champions Leagues åttondelsfinaler. Nu återstår bara fyra semifinalklara klubbar, och efter Tottenham Hotspur tittar vi till deras kommande motståndare, det stora skräll-laget Ajax.

Det är inte ofta det händer nu för tiden, när jätteklubbarna har så stora organisationer som håller koll på världens alla talanger nästan redan när de börjar i fotbollsskolan, men då och då kan fortfarande ett lag komma lite underifrån och överraska, även i de svåraste sammanhangen.

Ett offensivt entusiastiskt Monaco charmspelade sig fram till Champions Leagues slutskede härom året med ett purungt lag sprängfullt av talang. 2018/19 kan det vara Ajax tur. Den holländska giganten har haft svårt att mäta sig med tungviktarna från de stora ligorna på sistone, men har nu fått fram sin kanske mest spännande generation spelare på 25 år, samtidigt som man också tillfört en del rutin (Daley Blind, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar) som ynglingarna kan luta sig mot om det skulle blåsa lite motvind.

Förrförra året räckte det hela vägen fram till en final i Europa League. Nu ska det unga och hungriga Amsterdam-laget med fart och teknik också ta steget i den allra största turneringen.

GOALS RANKING: 14

+
Framför allt Ajax unga centrallinje ser oerhört stark ut med 19-årige blivande världsbacken de Ligt och mittfältsstjärnan de Jong, som jagas av så gott som alla europeiska giganter. De två spelarna i sig kan bära Ajax riktigt långt.


Hur färdigt är Ajax egentligen? Visst har man imponerat med Europa League-finalplats i fjol och jämna matcher mot ett i och för sig svårbedömt Bayern München i gruppspelet, men nivån är så klart högre när Champions League går in i utslagningsfasen.

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

4 titlar (den senaste 1994/95).

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Frenkie de Jong
  2. Matthijs de Ligt
  3. Dusan Tadic
  4. Daley Blind
  5. André Onana

Av Mattias Dahlström

(Artikeln publicerades först i GOAL 2-2019)

Pin It on Pinterest