AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Varje ligasäsong är det alltid unga spelare som tar gigantiska kliv i utvecklingen och tar plats på den redan välfyllda La Liga-stjärnhimlen. Den här säsongen har inte varit något undantag, och här listar GOAL fem stora talanger under 21 år som slagit igenom med kraft under säsongen.

  1. Oihan Sancet, 19 år (Athletic)

Athletics mittfältstalang har en verktygslåda som få kan jämföra sig med. Duktig bollvinnare, bra på att dribbla, fint spelsinne och har även en förmåga att skapa målchanser. Har fått spela alltmer ju längre säsongen gått och är näst i raden egna produkter som är redo att slå igenom med stor kraft i Bilbao.

  1. Ansu Fati, 17 år (Barcelona)

Fått mycket speltid i takt med Barcelonas skador i anfallet, men också tagit för sig. Både målskytt och framspelare men har framför allt ett driv som är spännande. Största talangen som kommit fram från Barcelonas akademi på flera år.

  1. Rodrygo, 19 år (Real Madrid)

Brassens hattrick mot Galatasaray i Champions League tidigare under säsongen gav eko runt om i Europa. Successivt fått förtroendet av Zinedine Zidane och har allt som ytterforward. Explosiv, duktig avslutare, bra i passningsspelet.

  1. Ferran Torres, 19 år (Valencia)

Yttermittfältare vars genombrott kom i höstas. Snabb, har ett flyt i spelet och poängfarlig. Mestallas nye kelgris.

  1. Martin Ødegaard, 20 år (Real Sociedad)

På lån från Real Madrid har mittfältaren varit säsongens sensation i La Liga. Dominerar matcher med sin spelintelligens och passningsfot. Redan en superstjärna.

TOPP 5 BOLLINEHAV UNDER HÖSTEN

  1. Barcelona (65,5 %)
  2. Real Madrid (58 %)
  3. Real Sociedad (57,1 %)
  4. Sevilla (55,8 %)
  5. Villarreal (53,4 %)

Av Adam Pinthorp

(Artikeln publicerades först i GOAL #1-2020 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från de fem stora europeiska ligorna.)

Pin It on Pinterest