Annons
Annons

I GOAL 2-2019 gick vi igenom alla lag som tagit sig till Champions Leagues åttondelsfinaler. Nu återstår bara fyra semifinalklara klubbar, och efter  Tottenham Hotspur – Ajax går vi nu in på semifinal nummer två, där vi efter Liverpool bara har Barcelona kvar.

Har förvisso blivit lite kritiserat under säsongen för att inte spela med tillräckligt mycket ”Barcelona-DNA” som supportrarna eftersträvar, men resultaten har ändå talat för sig själva. Barça är att räkna med även den här våren. Nyförvärven från i somras har varit väldigt lyckade, inte minst brassen Arthur som bidragit med mycket kompetens på mittfältet och är det närmaste klubben haft sedan Xavis glansdagar.

Framför allt sprudlar offensiven med Lionel Messi i spetsen. Han var skadefrånvarande en månad under hösten men har sedan comebacken sett mer motiverad ut än någonsin. Tillsammans med parhästen Luis Suárez och Ousmane Dembélé – som i och med långa skadefrånvaron förra säsongen också nästan är som ett nyförvärv – känns det som Barças offensiva kraft kan bära precis hur långt som helst. Vann gruppen på ett imponerande och ganska enkelt sätt före Tottenham och Inter och går nu in som storfavorit i åttondelen mot Lyon.

GOALS RANKING: 1

+
Bredden är bättre än föregående säsonger men framför allt är det spetskvalitén som får symboliseras av Lionel Messi som är det som kan bärga titlar åt Barcelona. När Messi är bra och offensiven fungerar brukar Barça vara svåra att fånga in.


Det finns ingen naturlig ersättare till Luis Suárez. Jordi Alba är ende naturlige vänsterbacken i truppen. Det är väl den typen av problem som Barcelona brottas med när det gäller spelarmaterialet. Ni hör själva, minusen är få och det är på det hela taget ett ganska komplett lag.

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

5 titlar (den senast 2014/15).

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Lionel Messi
  2. Sergio Busquets
  3. Luis Suárez
  4. Ivan Rakitic
  5. Gerard Piqué

Av Adam Pinthorp

(Artikeln publicerades först i GOAL 2-2019)

Pin It on Pinterest