Annons
Annons

Bayern München tog hem storslam på GOAL Awards ifjol. Så här lät det när vi blickade tillbaka på fotbollsåret 2020, specifikt Årets match, som blev Bayerns överkörning av Barcelona i Champions League-kvartsfinalen.

Bayern München-FC Barcelona 8-2

Kvartsfinal i Champions League. Visserligen under den här besynnerliga corona-säsongen, så det var bara enkelmöte. Spelplats: ett folktomt Estadio da Luz i Lissabon. Kvällen den 14 augusti. Och så två av världens bästa lag på vars en sida av planen. Det var upplagt för en nervpirrande och dramatisk match om en av de fyra semifinalplatserna. Men så blev det inte. Bayern München mosade, kvaddade, krossade stackars Barcelona. Det var Barcas största förlust på 70 år och efterdyningarna blev dramatiska: Bayern vann hela Champions League, och Barcelona hamnade i en djup kris som ännu pågår.

ALTERNATIV 1

Chelsea-Manchester City 2-1

Det var matchen som avgjorde Premier League, och Chelseas seger såg alltså till att Liverpool fick bucklan för första gången på 30 år.

ALTERNATIV 2

Aston Villa-Liverpool 7-2

Corona-året har framförallt gjort fotbollen mer oberäknelig och den här matchen är kanske det yttersta beviset för det. Galet!

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 12-2020.)

Pin It on Pinterest