Annons
Annons

I slutet av förra året riktade Leonard Jägerskiöld Velander strålkastarljuset mot Stade de Reims stjärnskott mellan stolparna; 24-årige serben Predrag Rajkovic!

Genombrottet för Predrag Rajkovic

Det var ingen lätt uppgift som målvakten Predrag Rajkovic hade framför sig när han värvades i somras av Stade de Reims. Han skulle inte bara slå sig in i startelvan, han skulle också ersätta förra säsongens bästa målvakt i Édouard Mendy som flyttade till Rennes. En uppgift som Rajkovic hittills har klarat på ett övertygande sätt. Tio matcher in på säsongen återfanns Reims på en överraskande tredjeplats i tabellen och defensiven var en stor bidragande orsak till framgången. Med endast fyra insläppta mål var man tätast bakåt (PSG hade då fem insläppta) och Predrag Rajkovic hade hållit nollan i sju av matcherna. En siffra som placerade honom i topp i Ligue 1 och som dessutom gjorde honom till den bästa målvakten i de fem stora ligorna. Endast Atlético Madrids Jan Oblak kunde mäta sig med den 23-årige Rajkovics siffror.

Underbarn

Detta är dock inte första gången som den serbiska landslagsmannen Rajkovic ådrar sig positiva rubriker. Det är inte utan anledning som han länge har ansetts som ett underbarn. Redan som 17-åring debuterade han i den serbiska ligan för Jagodina och samma år, 2013, vann han U19-EM med sitt Serbien. Något som förärade honom en flytt till den östeuropeiska storklubben Röda Stjärnan. Efter att ha vunnit FIFA:s U20-VM 2015 och utsetts till turneringens bästa målvakt gick flyttlasset något överraskande till israeliska ligan och Maccabi Tel Aviv. En övergång som sedermera innebar två cuptitlar och en ligatitel. Med allt det i bagaget råder det ingen tvekan om att Stade de Reims har hittat en av världens mest lovande burväktare. Frågan är bara hur länge Reims får behålla honom?

TOPP 5 MÅLVAKTER I LIGUE 1

  1. Predrag Rajkovic, Stade de Reims
  2. Alban Lafont, Nantes
  3. Anthony Lopes, Lyon
  4. Keylor Navas, PSG
  5. Paul Bernardoni, Nîmes

Av Leonard Jägerskiöld Velander

(Artikeln publicerades först i GOAL #11-2019 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från de fem stora europeiska ligorna.)

Pin It on Pinterest