AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Vid årsskiftet passade GOAL på att hylla några av de som stuckit ut allra mest under fotbollsåret 2019. Här presenteras årets landslag!

Portugal

Efter att ha vunnit EM 2016 i Frankrike på ett imponerande vis så var vi många som hade Portugal som favoriter till VM-titeln 2018 i Ryssland. Men efter ett hackigt gruppspel slogs man ut direkt i åttondelsfinalen av Uruguay. Man har dock fortsatt på den inslagna vägen, med samma tränare och med Cristiano Ronaldo som kapten. Och så har man slussat in fler fantastiska ungdomar. Bernardo Silva och Goncalo Guedes har tagit större ansvar och så har unge Joao Felix dykt upp. Det har gett resultat. Den allra första UEFA Nations League-finalen gick till Portugal. Man slog Schweiz i semifinalen (efter ett imponerande Ronaldo-hattrick) och Holland i finalen. Bäst i Europa, helt enkelt.

ALTERNATIV 1

Holland

Missade VM ifjol, men har lyckats bygga upp ett nytt lag med en fin generation fotbollsspelare. Nådde UEFA Nations League-final.

ALTERNATIV 2

Brasilien

Tillbaka på tronen i Sydamerika när man ganska enkelt vann Copa América.

Av Tony Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 12-2019, där vi även lyfter fram årets: klubblag, målvakt, försvarare, mittfältare, anfallare, häftigaste match, mål, liga, tränare och besvikelse)

Pin It on Pinterest