AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Här ger vi er de 15 största talangerna just nu. De är alla födda 1997 eller senare.

15. Vinicius Junior (Real Madrid)

14. Christian Pulisic (Borussia Dortmund)

13. Patrick Cutrone (AC Milan)

12. Cengiz Ünder (AS Roma)

11. Rodrigo Bentancur (Juventus)

10. Ryan Sessegnon (Fulham)

9. Malcom (Barcelona)

8. Kai Havertz (Bayer Leverkusen)

7. Justin Kluivert (AS Roma)

6. Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

5. Gianluigi Donnarumma (AC Milan)

Hajpen runt Donnarumma har lagt sig lite och det är nog skönt för honom själv. Att spela fotboll på den högsta nivån har blivit vardag för den 19-årige målvakten, som varit omöjlig att peta ända sedan 2016. Italienaren hade kommit långt i utvecklingen redan när han fick sina första chanser i A-laget, och sedan dess har det bara fortsatt i samma positiva riktning. Det är en stabilare, tryggare och mentalt starkare Donnarumma som vaktar Milans stolpar nu.

4. Ousmane Dembélé (Barcelona)

21-årige Dembélé har ett hyfsat CV, trots sin ringa ålder: utsetts till bäste yngste spelare i Ligue 1, vunnit tyska cupen med Dortmund, plockat hem dubbeln (ligan + cupen) med Barcelona, och så kronan på verket, varit del av det franska landslaget som vann VM i somras. Vad blir nästa steg för Ousmane Dembélé? Karriären startade i Rennes, och har via Borussia Dortmund, fortsatt i Barcelona. Men där får han kanske inte spela lika mycket som han hoppas, beroende på den mördande konkurrensen. Kanske ska Dembélé söka sig vidare? I vilket fall som helst så har han framtiden för sig.

3. Marcus Rashford (Manchester United)

När Marcus Rashford växte upp var hans idol Cristiano Ronaldo, och visst kan man se små detaljer av portugisen i den engelske anfallarens spel. Men sedan debuten i United 2015 har 21-åringen samtidigt gjort sig ett eget namn genom återkommande superinsatser. Rashford har en oberäknelighet som få och hittar luckor där andra ser stängda dörrar. Men det finns också en pålitlighet som fängslar – i två raka säsonger har han gjort över tio mål, trots olika utgångspositioner på planen. Räkna med att han når samma siffra i år.

2. Gabriel Jesus (Manchester United)

Gabriel Jesus tillhör den nya generationen spännande brasilianska spelare. Det är han, Richarlison, Arthur, Ederson, Marquinhos och några till. Jesus är bara 21 år men har redan etablerat sig i brasilianska A-landslaget och är bäste målskytt under förbundskapten Tite. I Manchester City har han också satt sitt avtryck och är given i det spel som Pep Guardiola vill spela. Eftersom han fortfarande är så ung så är han inte helt färdigslipad som spelare, men vi vet alla att Gabriel Jesus kommer att vara en del av världsfotbollen för många år framåt. Hans speed, teknik och målfarlighet gör honom unik.

1. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Fransk mästare med två olika klubbar, VM-guldmedaljör och det senaste mästerskapets bäste unga spelare – vid 19 års ålder! Kylian Mbappés karriär har fått en raketstart och det är nog ingen som protesterar mot påståendet att det här är fotbollsvärldens mest spännande yngling. Han är ju redan en av de allra bästa, oavsett ålder. I klubblaget PSG bygger mycket av spelet på Mbappés explosivitet och genombrottsstyrka. Han är en urkraft som verkar vara skapt för att spela boll. Och det är en ynnest för alla oss runtom att kunna följa honom när han gör det.

Av Tony Ernst och Martin Ahlin

(Artikeln publicerades först i GOAL #12-2018 och innehåller där omdömen om samtliga spelare.)

Pin It on Pinterest