Annons
Annons

Skruva upp nostalgin när fotbollens största ikoner återvänder till planen igen som FUT Heroes i FIFA 22 Ultimate Team. Var med och fira FUT Heroes, nya kort som representerar de oförglömliga ögonblicken som gjorde spelarna till publikfavoriter. Vi har valt ut 5 nya kort du borde hålla koll på till släppet av FIFA 22.

Antonio Di Natale, Italien/Serie A

Antonio Di Natale, när han var som bäst, var känd över hela Europa för sin kombination av snabbhet, tricks och sylvassa avslut. 2010 var året allting stämde för den italienska prickskytten. Det året stod han för ett fantastiskt hattrick mot Lecce som gjorde Udinese-fansen lyriska. Efter det följde han upp med ännu ett hattrick – denna gång mot Napoli.

Joe Cole, England/Premier League

Joe Cole är utan tvekan en av de mest talangfulla spelarna från sin generation. En klassisk nummer 10, hans tricks, blick, och balans fick försvararna i England och ute i Europa att bli rädda. Han var en viktig del i ett legendariskt Chelsea-lag där han gjorde det avgörande målet för att ta hem Premier League-titeln 2006.

Ivan Cordoba, Colombia/Serie A

Den dekorerade colombianen Ivan Cordoba ledde Inter både i ligan och i Europa med sitt defensiva jobb. Han var en ledare med en krigarmentalitet som satte sig i väggarna och blev viktigare än någonsin när Inter vann trippeln år 2010. Det var dock år 2008, i en match mot Reggina, som Cordoba skrev in sig i Inters historieböcker när han nickade in avgörandet i matchens sista minut.

Lars Ricken, Tyskland/Bundesliga

Ett viktigt kugghjul i det Dortmund-lag som tog för sig rejält på 90-talet. Rickens mål i Champions League-finalen 1996/97 kom efter bara 16 sekunder på planen och är fortfarande det snabbaste målet gjort av en avbytare i Champions Leagues historia. Det är Lars Rickens största insats för klubben.

Ole Gunnar Solskjaer, Norge/Premier League

Ett bebisliknande ansikte och ett mål som skulle skriva historia. Ole Gunnar Solskjaer var i stora delar av sin karriär känd som en farlig ”super-sub”-anfallare. En typ av spelare som alltid var redo att sätta spiken i kistan på en motståndare. Hans mål i den legendariska Champions League-finalen 1999 är det bästa exemplet på vilken måltjuv han faktiskt var.

Av Gabriel Ernst

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 11–2021)

Pin It on Pinterest