Annons
Annons

Londonlaget Chelsea har gjort en rejäl uppgradering av truppen efter en händelserik silly season. Chefredaktör Tony Ernst tittar närmare på The Blues.

Chelseas shoppingrunda

Inför den förra säsongen så kunde Chelsea inte köpa några nya spelare, efter att FIFA straffat klubben för transfers av yngre spelare. Nye tränaren Frank Lampard tog tillfället i akt och spelade in ett helt gäng unga killar. Det gick utmärkt och Chelsea slutade fyra och knep den sista Champions League-platsen. Inför den här säsongen så är dock transferförbudet hävt och Chelsea har varit på shoppingrunda. Man har köpt spelare för hiskeliga 2,3 miljarder kronor! Allra dyrast var tyske talangen Kai Havertz som man fick punga ut med 808 miljoner kronor för till Bayer Leverkusen.

Kritik

När den här texten skrivs så jagade Chelsea också Rennes duktige målvakt Edouard Mendy. Frank Lampard ska inte vara nöjd med Kepa Arrizabalaga och letar alltså även efter en ny målvakt. Chelsea har fått en del kritik för sitt spenderande. Inte minst i dessa osäkra corona-tider. Liverpools tränare Jürgen Klopp konstaterade: ”För en del klubbar verkar osäkerheten vara mindre viktig, klubbar som ägs av andra länder eller av oligarker. Men vi är en annan typ av klubb”. En klar känga åt London-klubben och deras shoppingrunda.

Ligatiteln

Det ska bli spännande att se hur Frank Lampard får ihop laget. Visst, man har förlorat spelare i Chelsea också. Willian gick till Arsenal, Pedro till Roma, och Alvaro Morata spelar numera för Atlético Madrid. Men det är ett starkt lag som Lampard förfogar över. Och efter förra säsongens fina spel med mestadels ungdomar så har nu Frank en helt annan trupp att leka med. Kan de blå från de sydvästra delarna av London vara med och slåss om ligatiteln, rent av?

CHELSEAS 5 BÄSTA SPELARKÖP INFÖR NYA SÄSONGEN

  1. Timo Werner (från RB Leipzig, 533 miljoner kr)
  2. Thiago Silva (från PSG, gratis)
  3. Kai Havertz (från Bayer Leverkusen, 808 miljoner kr)
  4. Hakim Ziyech (från Ajax, 377 miljoner kr)
  5. Ben Chilwell (från Leicester, 561 miljoner kr)

Av Tony Ernst

(Läs mer om övriga stora ligor i GOAL nummer 11-2020.)

Pin It on Pinterest