AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Blir det Bayern München som tar hem Bundesliga, som vanligt? Özgür Kurtoglu tittar närmare på den tyska högstaligan i inledningen av den nya säsongen.

Bayern som vanligt?

Trots otaliga och oberäkneliga mängder ”om” och ”men” i alla möjliga och omöjliga former påbörjades ännu en säsong av Bundesliga, lite senare än vanligt, i mitten av september 2020. COVID19-pandemin är ännu inte över, hur fotboll på allra högsta nivå ska fortsätta framåt är ännu inte fastställt, men tillräckligt mycket ansågs vara tillbaka till ett normaltillstånd för att tysk fotboll skulle kunna påbörjas igen. Och ingenting är väl mer ett tecken på ”normaltillstånd” än att Bayern München markerar revir i princip omedelbart: i säsongens första match mötte de regerande tyska mästarna och nykorade Champions League-mästarna upp på hemmaplan mot Schalke 04 och spelade drömfotboll tills resultattavlan till slut vilade på 8-0.

Avslöjat försvarsspel

När spelarna var uppvärmda och spelet kom igång ordentligt mot Sevilla i Super Cup-finalen, som de såklart vann, såg de ut att vara omöjliga att slå. Med det verkade också Bayern att bli hejdlöst jobbiga att möta för alla motstånd året ut. Men så kom omgång två i Bundesliga, bortamatch mot Hoffenheim med lite publik på läktarna igen, underläge 2-0 efter en halvtimme, ett helt avslöjat Bayern-försvarsspel, och förlust med 4-1. Så är det så säkert att Bundesliga bara är en transportsträcka för mesta mästarna i år igen? De började svagt förra året också men avslutade säsongen med en kvadrupel. De såg utmanövrerade ut mot Hoffenheim men kanske var det en väckarklocka tidigt i säsongen som gör att mästarna skärper sig direkt.

TOPP 5 BUNDESLIGA-UTMANARE 2020/21

  1. RB Leipzig
  2. Hoffenheim
  3. Borussia Dortmund
  4. Borussia Mönchengladbach
  5. Eintracht Frankfurt

Av Özgür Kurtoglu

(Läs mer om övriga stora ligor i GOAL nummer 11-2020.)

Pin It on Pinterest