AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Nu när Premier League kört igång säsongen så ger vi er de 15 bästa Premier League-spelarna just nu.

15. Romelo Lukaku

14. Wilfried Zaha

13. Pierre-Emerick Aubameyang

12. Leroy Sané

11. Roberto Firmino

10. David Silva

9. N’Golo Kanté

8. Sergio Aguero

7. Christian Eriksen

6. Paul Pogba

5. Harry Kane

I början trodde många att Kane var en fotbollens dagslända, någon som skulle flyga högt under en säsong men sedan försvinna ur allas medvetande. Så blev det inte, kan vi konstatera nu. Istället har engelsmannen profilerat sig som en av världens mest stabila anfallare, med en leverans som får de flesta att tappa hakan. 21-25-29-30 är Kanes målfacit de senaste säsongerna och det känns minst sagt sannolikt att fabrikationen fortsätter på samma inslagna väg i år. Bara att lyfta på hatten!

4. Eden Hazard

Den lille belgiske juvelen hamnar alltså precis utanför topp 3 på den här listan. Men en likadan säsong som den senaste så är han garanterat högre upp. Ja, om inte Real Madrid har köpt honom innan dess, förstås. Eden Hazards bästa tid är verkligen nu. Han uppgraderas till kapten i Belgien innan VM och har verkligen visat att han är den ledare belgarna behöver. I inledningen av den här säsongens Premier League så har han fortsatt i samma anda. Han är inte längre bara dribblern som antingen gör mål på egen hand eller serverar sina lagkamrater. Han kan även jobba hårt och slita för att laget ska nå vinning.

3. David De Gea

Den engelska fotbollspubliken var om inte fientlig så åtminstone tveksamt inställd till De Gea under hans inledande period i Premier League. Men så är också kraven på Manchester United-spelare nästan omänskligt höga. Det dröjde en eller två säsonger innan klubbens supportrar insåg att de förfogar över en av världens bästa målvakter: reflexsnabb, stark och bra med fötterna. Ifjol kändes det som att han spelade i en egen liga, och trots hårdare konkurrens i år så är han fortfarande nummer ett på de brittiska öarna.

2. Kevin De Bruyne

Hela Premier Leagues assistkung. Kevin De Bruyne har verkligen tagit revansch på den engelska ligan efter misslyckandet i Chelsea under Mourinho. Han återvände efter en kort sejour i Wolfsburg och visade alla tvivlare vad han kan uträtta när han har en tränare som tror på honom. Pep Guardiola älskar De Bruyne och litar fullt och fast på honom. Ingen annan spelare ger sitt lag lika stora passningsalternativ som De Bruyne. Ibland kan man tro att han har ögon i nacken, att han kan se in i framtiden. Men nej, det är bara denne belgares närmast ofattbara förmåga att förstå det komplicerade spelet fotboll. Det är en gåva åt oss fotbollstittare att Kevin De Bruyne existerar.

1. Mohamed Salah

Mohamed Salah hade haft en, med alla mått mätt, fin karriär fram till flytten till Liverpool för över ett år sedan. Men där och då förändrades plötsligt allt. Salah förvandlades till en bit som passade perfekt in i Jürgen Klopps Liverpoolmosaik och bjöd på prestationer av sådan gudalik standard att klubbens supportrar bara satt och gnuggade ögonen. Var det verkligen sant? 44 mål senare kan vi konstatera att det var det. Andraåret blir såklart intressant av många anledningar, men det känns ändå självklart att det ska vara ”den egyptiske kungen” som regerar på Premier League-tronen.

Av Tony Ernst och Martin Ahlin

(Artikeln publicerades först i GOAL #10-2018 och innehåller där omdömen om samtliga spelare.)

Pin It on Pinterest