Annons
Annons

Smått och gott – och framför allt aktuellt och underhållande – från fotbollsvärlden ger vi er i uppslaget Kick Off!

DEMONTRÄNAREN GRIEZMANN

Spelar ni Football Manager? FIFA-serien är det klart största fotbollsspelet, men FM har även det en gedigen skara följare – inklusive några av världsstjärnorna. Barcelonas nya värvning Antoine Griezmann är en känd anhängare, och i mitten av augusti visade han upp sin startelva med Arsenal från 2023 på Twitter. Landsmannen och nuvarande Gunners-spelaren Alexandre Lacazette noterade sin frånvaro och frågade var han höll hus. Svaret från Griezmann kom: ”Såld inför säsongen till Huddersfield för € 23,5m”.

CHICKEN Á LA KING

Patrice Evra har lagt skorna på hyllan, men lyckas fortfarande underhålla. Nyligen berättade han om en annorlunda rehabiliteringsteknik han använde sig av i Monaco. Efter att ha åkt på en allvarlig fotskada behövde han snabbt komma tillbaka och hjälpa laget, men smärtan var för stor. En ledare i klubben föreslog att han skulle ”go old school”; spela med en bit kyckling i skon som dämpning.
– Jag testade en passning. Oh. Det kändes OK. Smärtsamt men OK. Så det slutade med att jag spelade med kyckling i skon i fyra månader.

VAN DIJK TILL WIMBLEDON

Ibland kan man undra hur fotbollsstjärnorna pallar att hålla huvudet kallt i avgörande lägen. Blir de inte nervösa? Faktum är att de är trivs med pressen. Men ibland kan det vara skönt att se andra på de stora arenorna. I somras besökte Liverpools CL-lyftande mittback Virgil van Dijk tennisturneringen Wimbledon för första gången. Han noterade en klar skillnad mot fotbollsvärlden.
– Ibland får jag hjälp från mina lagkamrater, men de måste göra allt helt på egen hand! konstaterade van Dijk.

BARCELONA GÅR RETRO

Barcelonas ungdomsakademi La Masia är världens främsta. Bara på senare år har spelare som Lionel Messi, Xavi Hernandez och Gerard Piqué formats i skuggan av Nou Camp. 2019 firar akademin 40 år sedan öppnandet, och Barca passar därmed på att göra sitt andraställ till en hyllningströja till talangfabriken. Den gula grunden med röd och blå snedrevär över bröstet ska nämligen påminna om andratröjan från just 1979, då klubben dessutom vann Cupvinnarcupen. Visst ser den läcker ut?

DET HÄNDE IGEN

I våras var Manchester City nära att nå Champions League-semifinal när Raheem Sterling tycktes ha avgjort på stopptid hemma mot Tottenham Hotspur. Men efter VAR-granskning kom domarna fram till att det var offside, och Spurs avancerade. I augusti hände det igen. Gabriel Jesus dunkade in 3-2 på stopptid hemma på Etihad mot London-laget i ligan, men när spelarna jublat klart kom beskedet efter VAR-granskning: inget mål, en City-spelare hade styrt bollen med armen i upprinnelsen till målet.

MARIO BALOTELLI ÄR HEMMA

Inte bara i Italien, utan i hemstaden Brescia. Det var där Mario Balotelli växte upp med sina adoptivföräldrar. Han har däremot aldrig spelad för stadens stora fotbollslag, men när Brescia nu är tillbaka i Serie A har klubben slagit på stort för att få in kvalitet på topp. Allra gladast? Fostermamman Silvia.
– När jag berättade för henne om möjligheten att komma till Brescia och frågade vad hon tyckte så började hon gråta. Hon är väldigt glad, konstaterar den gode Mario.

HÅLL FAST VID DINA DRÖMMAR

Mittfältaren Conor Hourihane har tagit den långa vägen till Premier League. 2014 spelade han i Plymouth Argyle i League Two och berättade i en tidningsintervju att målet var att nå högsta serien. En Aston Villa-supporter kommenterade på Twitter att det var skillnad på ”drömmar och verklighet”, men fem år senare var Hourihane framme i PL – med Aston Villa.
”Säg aldrig till någon att det finns gränser för vad de kan lyckas med!” twittrade Hourihane, som inte glömt bort det gamla meddelandet.

(Artikeln publicerades först i GOAL nummer 10-2019)

Pin It on Pinterest