AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
Här ger vi er 2010-talets 15 bästa spelare. Svårt, men vi har gjort vårt yttersta. Häng med!

15. Neymar

14. David Silva

13. Robert Lewandowski

12. Mohamed Salah

11. Giorgio Chiellini

10. Manuel Neuer

9. Luka Modric

8. N’Golo Kanté

7. Arjen Robben

6. Xavi

5. Sergio Ramos

Sevilla-fostrade Sergio Ramos har etablerat sig som en av 2000-talets stora backar i Real Madrid och spanska landslaget. Hans internationella triumfer – ett VM-guld och två EM-guld – propellerar honom till en hög listplacering, men även individuellt har han få övermän. Han är känd för sina många gula och röda kort, men försvarsegenskaperna i kombination med god teknik och målfarligheten gör honom till en perfekt modern storlagsförsvarare och en av 10-talets allra mest framträdande figurer.

4. Andres Iniesta

Förutom möjligen Leo Messi, finns det någon annan fotbollsspelare som det varit så underbart att se på? Allt Andres Iniesta tog sig för på en fotbollsplan såg så mjukt och fint ut. Det var som att se en katt röra sig. En oerhörd passningsspelare, med en sagolik blick för spelet, och med ett rörelsemönster som måste ha varit unikt inom världsfotbollen. Tillsammans med Xavi och Messi var han de viktigaste arkitekterna för det imperium som Barcelona byggde upp. Under 10-talet vann han VM och EM med Spanien, och i Barcelona plockade han hem 6 ligagtitlar, 5 cuptitlar och 2 Champions League-bucklor. En unik spelare.

3. Zlatan Ibrahimovic

Svenske Zlatan Ibrahimovic är en av 10-talets allra största spelare. De senaste åren har spenderats med svåråtkomliga avsparkstider på västkusten i USA, men innan dess var han en vandrande titelgaranti, med drömmål och kaxiga citat som bonus, i Europas storklubbar. Självaste Manchester United jublade när superstjärnan Zlatan skrev på för klubben 2016, och sedermera var med om att bryta klubbens korta, men påtagliga, titeltorka. Saknar en Champions League-titel, men ingen bryr sig om det i längden.

2. Cristiano Ronaldo

Vad kan vi säga om Cristiano Ronaldo som inte redan sagts. Han hade naturligtvis varit given etta på en sådan här lista om det inte funnits en lika överjordiskt bra spelare till samtidigt på planeten. Ronaldo har kanske ett litet övertag på Messi vad gäller Champions League-bucklor, fem mot Messis fyra. Å andra sidan har Messi 10 ligatitlar mot Ronaldos sex (tre med Manchester United, två med Real Madrid, en med Juventus). Nå, de kan i alla fall visa upp samma antal Ballon d’Or-utmärkelser: fem vardera. Kanske att Ronaldo också har större landslagsframgångar: ett EM-guld och en UEFA Nations League-titel mot Messis VM-silver. Det har i alla fall varit en ynnest att få se dem spela fotboll under det här årtiondet.

1. Leo Messi

Säsongen 2011/12 gjorde Lionel Messi 50 mål på 37 ligamatcher för Barcelona. Det hände, men är ändå ofattbart. Trots att det inte blivit några titlar med Argentina, och att Real Madrid överglänst Barça i Champions League, råder det ändå ingen tvekan om att Messi varit det senaste decenniets bäste spelare. Utöver att vara en målskytt i världsklass är han även en fantastisk framspelare, gudabenådad dribbler och en av de främsta frisparksskyttarna genom tiderna. Tack för underhållningen, Messi!

Av Tony Ernst & Jonas Jacobson

(Artikeln publicerades först i GOAL #1-2020 och innehåller där omdömen om samtliga spelare på listan.)

Pin It on Pinterest