AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

EMERY VISAR FRAMFÖTTERNA

Unai Emery gjorde visserligen ett mål i La Liga under sin aktiva spelarkarriär, men han återfanns för det mesta i den spanska andradivisionen innan skorna lades på hyllan 2004. Takterna sitter dock fortfarande i – det fick vi se i höstas när Emery själv deltog i en övning med det Arsenal som han numera tränar. Kanske var det för att han såg att lagets förre coach, Arsène Wenger, hade spelat en välgörenhetsmatch i franska Gueugnon? Hur som helst såg nog Emery lite piggare ut än Wenger, om man ska jämföra dessa herrar.

MARLEY PÅ IRLÄNDSK FOTBOLLSTRÖJA

Den irländska fotbollsklubben Bohemians bestämde sig för att skaffa en ny bortatröja inför 2019 och valde något otippat att köra på ”roots, rock and reggae”-spåret. Dublin-lagets spelare har nu nämligen musikikonen Bob Marley tryckt över sidan av magen – och anledningen är att jamaicanen en gång, 1980, spelade på arenan. Oväntat men kul val!

TÄVLING: BYGG BÄSTA INIESTA-STATYN!

I den spanska staden Albacete finns det ingen som är större än lille Andrés Iniesta, fotbollslegendaren som nu ska föräras en staty på hemmaplan. Borgmästaren Manuel Serrano meddelade beslutet på Twitter och motiverade det med att Iniesta har ”burit Albacetes namn med stolthet över hela världen”. Statyn ska placeras i en park och tanken är att lokala konstnärer ska få tävla om att skapa den. Vem som vinner vet vi först i februari.

HART FÅR EGEN CITY-PLAN

Joe Harts fotbollskarriär har knappast gått åt rätt håll under de senaste åren, utan höjdpunkten måste fortfarande vara de framgångsrika säsongerna mellan Manchester Citys stolpar. Där är han alltjämt en oerhört omtyckt person, vilket märks för den som besöker klubbens gigantiska träningsanläggning. Där har engelsmannen nämligen fått sin egen ”Joe Hart-plan” som klubbens ungdomar spelar på. En fin hyllning till Hart, som tillhörde City i tolv år.

BIELSA SKÄNKER PENGAR TILL FÖRRA KLUBBEN

Det går uppenbarligen ingen nöd på Leedstränaren Marcelo Bielsa. Nyligen skänkte han nästan 25 miljoner kronor till sin gamla klubb Newell’s Old Boys, som hör hemma i Argentina. Pengarna används till en ny träningsanläggning som Bielsas syster, arkitekten Maria Eugenia, designar.

– Newell’s har format mig och gett mig mycket mer än jag gett dem, så det här är snarare en betalning av en skuld än en gåva, säger Bielsa.

MAGUIRE FÅR EGEN SEDEL?

Bank of England ska införa en ny 50-pundssedel och fotbollsskribenten Jonny Gabriel har kommit med ett halvseriöst förslag – nämligen att låta det prydas av den engelske landslagsspelaren Harry Maguire när denne flyter fram i poolen på en uppblåsbar enhörning, en bild som spreds efter sommarens VM-slutspel. Namninsamlingen fick över 10 000 signaturer redan under första dagen, och en som skrev på var landslagskompisen Kyle Walker. Det här måste hända, va?

FABREGAS i GUINNESS REKORDBOK

Cesc Fabregas kan numera hitta sitt namn i Guinness rekordbok. Varför? Jo, Den förre Chelseamittfältaren stod i höstas för sin 100:e målgivande framspelning i Premier League, och ingen har lyckats göra det på färre spelade minuter än spanjoren. 293 matcher räckte, att jämföra med Ryan Giggs 367.

– Jag är inte snabbast, inte starkast, inte mest flexibel, jag hoppar inte högst. Men att ändå få sätta det här rekordet gör det till ett av de stoltaste ögonblicken i min karriär, säger Fabregas som idag återfinns i Monaco.

(Artikeln publicerades först i GOAL #1-2019)

Pin It on Pinterest