Annons
Annons

I GOAL 1-2020 gick vi igenom alla lag som tagit sig till Champions Leagues åttondelsfinaler. Kan Tottenham Hotspur vända underläge från första mötet med RB Leipzig?

Det har varit en närmast traumatisk höst för Tottenham-fans. De dåliga resultaten har radats upp. Spelare med utgående kontrakt har sett ointresserade ut och inte presterat. Harry Kane har, vilket kanske inte är så konstigt, inte riktigt varit på samma nivå som tidigare. Heung-Min Son har i och för sig varit en ljuspunkt, men även över hans namn faller en skugga: den vårdslösa tacklingen som svårt skadade Evertons Andre Gomes.

Allt sattes på sin spets när Mauricio Pochettino, tränaren som mer eller mindre på egen hand byggt den moderna framgångssagan Tottenham fick lämna sitt jobb i slutet av november, och ersattes med motpolen José Mourinho.

Mourinho är knappast någon garant för lugn och ro, men kanske kan fjolårets Champions League-finalist äntligen kunna samla sig och hitta en väg framåt? Det finns en stark stomme där, och gott om matchvinnartyper.

+
Många matchvinnartyper. Alla har inte varit i bästa form i år, men spelare som Kane, Son, Moura och den under Mourinho pånyttfödde Dele Alli har alla genombrottskraft och är dessutom, som grupp, rejält samkörda.


Spelare med utgående kontrakt. Hur mycket bryr sig egentligen spelarna som vill bort? Under hösten har till exempel Christian Eriksen ibland sett nästan demonstrativt ointresserad ut. Hur handskas Mourinho med den situationen?

CHAMPIONS LEAGUE-HISTORIA:

Aldrig vunnit (bästa resultat är final 2018/19).

KURIOSA

Tottenham brukar ofta lyftas fram som en förlorarklubb, men var faktiskt den engelska klubb som först vann en europeisk titel när den 1963 5-1-besegrade Atlético Madrid i Cupvinnarcup-finalen.

5 VIKTIGASTE SPELARE:

  1. Harry Kane
  2. Heung-Min Son
  3. Dele Alli
  4. Moussa Sissoko
  5. Toby Alderweireld

Av Mattias Dahlström

(Artikeln publicerades först i GOAL 1-2020).

Pin It on Pinterest