AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

I årets första nummer av GOAL zoomar Özgür Kurtoglu in på den stekheta italienska ligan!

Vilka spelare sticker ut när Serie A når halvtid?

Att de så kallade ”usual suspects” styr och ställer går det egentligen inte att tala om hittills under Serie A-säsongen 2019/20. Det är snarare så att de spelare som förväntats dominera lyser med sin frånvaro, även om ligatoppen ser ut ungefär så som den gjort under det gångna årtiondet. Att Antonio Conte fått någon form av ordning på Inter är anmärkningsvärt, likaså att Napoli rostat fast eller inte hunnit olja maskineriet än, medan det inte överraskar någon att ligans enda obesegrade lag återigen heter Juventus.

Imponerande

Det är, samtidigt, kanske inte överraskande att eviga talangen Ciro Immobile toppar skytteligan efter 12 omgångar, men att han stått för hälften av sitt Lazios mål är alltjämt oerhört imponerande. Likaså att lagkamraten Luis Alberto inte verkar vilja göra annat än spela fram sina lagkamrater och redan hunnit med åtta assists, en stor bidragande faktor till att Lazio är med, trots att 7-8 poäng skiljer från den absoluta toppen.

Mittens rike

Precis bakom finns, mycket oväntat, Cagliari som avslutade säsongen 2018/19 på 15:e plats, men som nu slåss om Europa-platser lett av Robin Olsen, oönskad i Roma, som knappt släpper in några mål längre. I mittens rike märks Domenico Berardi, signaturen bakom sju mål och två assist för Sassuolo, som jobbar vidare på sin idé som hållit kvar laget i Serie A sedan uppflyttningen 2013/14. Det känns även nödvändigt att nämna unge och nyblivne svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski i Parma, som med två mål och fem assist imponerat på klubbarna längst upp i toppen av ligan.

5 UTROPSTECKEN

  1. Ciro Immobile (Lazio)
  2. Luis Alberto (Lazio)
  3. Domenico Berardi (Sassuolo)
  4. Robin Olsen (Cagliari)
  5. Dejan Kulusevski (Parma)

Av Özgür Kurtoglu

(Artikeln publicerades först i GOAL #1-2020 och innehåller där ytterligare fyra spaningar från de fem stora europeiska ligorna.)

Pin It on Pinterest