Annons
Annons

En spännande La Liga-säsong har dessutom bjudit på flera genombrott av unga talanger. Adam Pinthorp lyfter fram några av de allra främsta ynglingarna i Spanien.

Förra säsongen slog Ansu Fati igenom redan som 16-åring i La Liga. Anfallaren har fortsatt sin framfart med mål i mängder och i höstas blev han yngste målskytt genom tiderna i El Clásico-sammanhang. Hans nye lekkamrat Pedri González, som anslöt från Las Palmas inför säsongen, var bara 17 år när han gjorde sitt första Barcelona-mål i Champions League mot Ferencvaros. Men det är inte bara Barcelona som har unga och lovande spelare i sin trupp. I Valencia återfinns Yunus Musah, som kom till Valencia under 2019 från Arsenals akademi, och han har tagit La Liga med storm under hösten med flera imponerande insatser.

Yngste utländske spelaren

Den 1 november i mötet med Getafe gjorde han så sitt första mål för klubben, bara 17 år och 338 dagar gammal. Förvisso var Juan Mena ännu yngre när han nätade för Valencia på 1940-talet, men Musah blev åtminstone den yngsta utländske spelare att göra mål i La Liga. Just nu representerar Musah Englands ungdomslandslag, men han är av ghananskt påbrå och kan i framtiden välja att representera Ghana som A-landslag*. Klart är hur som helst att det har kommit en stor våg av unga spelare som svept in över La Liga den här säsongen. Musah, Pedri och Ansu är ansiktet utåt för den unga generationen.

5 STJÄRNOR UNDER 21 I LA LIGA

  1. Ansu Fati, 18 år (Barcelona)
  2. Takefusa Kubo, 19 år (Villarreal, på lån från Real Madrid)
  3. Pedri González, 18 år (Barcelona)
  4. Ander Barrenetxea, 19 år (Real Sociedad)
  5. Kang-In Lee, 19 år (Valencia)

Av Adam Pinthorp

(Läs mer om övriga stora ligor i GOAL nummer 11-2020.)

* = Sedan texten skrevs har Yunus Musah hunnit spela två A-landskamper för USA.

Pin It on Pinterest