AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Idag är det ”Deadline Day” – nämligen transferfönstrets sista öppna dag.

Och det brukar dessutom vara ett ganska galet dygn, där desperata klubbar gör allt för att få till den där sista-minuten-värvningen som ska få dem att klättra i tabellen.

Här är några övergångar som mycket väl kan bli av, och som känns väldigt spännande:

Moussa Dembele till Chelsea?
Den franske 20-åringen har bland annat imponerat i Champions League under säsongen och hunnit med att göra totalt 20 mål för Celtic sedan i somras. Chelsea känner sig samtidigt tvunget att förstärka offensiven och verkar göra ett försök att värva anfallaren för en summa mellan 200 och 300 miljoner kronor.

Islam Slimani Tianjin Quanjian?
Leicester köpte anfallaren från portugisiska ligan så sent som i somras, och han har fått en klart godkänd start i sin nya klubb. Trots det lockar en flytt till Kina, vilket Leicester också skulle få bra betalt för. Tianjin sägs nämligen vara berett att pröjsa åtminstone 300 miljoner kronor för Slimani.

Branislav Ivanovic till Zenit?
Chelseas ytterback har fått dåligt med speltid under den här säsongen, men gör det nästan alltid bra när han får chansen. Nu tyder allt på att han hamnar i ryska Zenit St. Petersburg under dagens gång, men vi vet även att Roma håller koll på händelserna. Kanske kan italienarna norpa Ivanovic rakt framför ögonen på ryssarna? Det hade varit skoj.

Pierre-Emerick Aubameyang till Liverpool?
Nej, nä, det är inte troligt. Aubameyang har visserligen varit öppen för att lämna Dortmund tidigare, och Liverpooltränaren Jürgen Klopp behöver samtidigt förstärka offensivt, men det skulle krävas mycket pengar för att en affär ska gå igenom. Hur mycket? Tja, säkert uppåt en 700 miljoner kronor. Det, och ett par andra saker, talar emot att något ska bli av.

Martin Caceres till Fiorentina?
Den uruguayanske försvararen har varit kontraktslös sedan i somras men verkar nu få chansen att börja jobba igen. Både Crystal Palace och Fiorentina har hört sig för, och om bara Caceres fysik håller måttet så borde en övergång till någon av klubbarna kunna bli av.

Pin It on Pinterest