Annons
Annons

I England är det förbjudet för professionella fotbollsspelare att spela på resultat i sin egen sport.

Den regeln ser ut att bli slutet för den tumultartade karriär som tillhört mittfältaren Joey Barton. På onsdagen stängdes han nämligen av i 18 månader efter att ha anklagats spela på 1 260 matcher mellan 2006 och 2013, varav fem där han själv var involverad som spelare.

34-åringen har överklagat domen och menar att han inte gjort något fel. Han hoppas därför att straffet ska kortas.

”Beslutet tvingar mig att sluta spela fotboll. Jag tycker att det är tydligt i det här fallet att jag inte har försökt påverka resultat som spelare, och att det här aldrig har påverkat mitt omdöme på något sätt”, säger Barton i ett pressmeddelande.

Det är dock inte första gången Barton, som nu tillhör Burnley i Premier League, trampar i klaveret.

I december 2004 bötfälldes han för att ha stoppat en tänd cigarr i ögat på en lagkamrat under Manchester Citys julfest. I maj 2007 stängde samma klubb av Barton för misshandel som utförts på den egna träningsanläggningen, och det gav honom även ett kortare fängelsestraff.

I maj 2008 fälldes han återigen för misshandel, den här gången utanför en nattklubb, och i maj 2012 stängdes spelaren av i tolv matcher på grund av våldsamt uppträdande.

”Under hela min karriär har jag varit någon som gjort misstag och sedan erkänt dem och försökt lära mig något. Jag tänker försöka göra samma sak här”, säger Barton.

Joey Barton har tidigare även representerat lag som Newcastle, Queens Park Rangers, Marseille och Glasgow Rangers.

Pin It on Pinterest