AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Champions League-finalen 2017 skulle bli Gareth Bales största upplevelse i karriären, men nu är det oklart om han ens kan spela.

Real Madrid-stjärnan opererade fotleden i november och gjorde comeback 88 dagar senare. Snabbt kom dock ljumskproblem som hängde ihop med den första skadan, och Bales senaste match var därför ”El Clasico”-mötet med Barcelona den 23 april då han haltade ut i första halvlek.

– Jag är fortfarande inte 100 procent och har ju inte spelat på sex eller sju veckor. Om tränaren vill att jag ska starta så gör jag naturligtvis det, men det skulle bli svårt att orka i 90 minuter, säger Bale.

Varför finalen är så speciell? Jo, Real möter Juventus i walesiska Cardiff, som är Gareth Bales hemstad.

– Även om det här inte hade varit Champions League-finalen så hade jag jobbat så hårt jag kunnat för att komma tillbaka så snart som möjligt, men självklart är det här en väldigt viktig match – vi vill ju vinna Champions League. Det är också stort för mig personligen att få spela i staden där jag föddes, där jag växte upp. Varje Champions League-final är speciell, men den här är lite extra speciell, säger Bale.

Det återstår därmed att se om 27-åringen hinner bli spelklar i tid inför lördagens match. Luka Modric, den kroatiske lagkamraten, hoppas i varje fall det.

– Han var en av våra bästa spelare i början av säsongen och det har inte varit så kul för honom sedan dess. Andra halvan av säsongen har varit fylld av skador och det känns skönt att ha honom tillbaka igen, för han har visat tidigare att han är en spelare som är som bäst i de stora finalerna, säger Modric.

Pin It on Pinterest