AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!
AnnonsDintidning - Valfri prenumeration till sommarpris - endast 179 kr!

Ikväll är det dags för den andra semifinalreturen i Champions League när Atlético Madrid hälsar Real Madrid-spelarna välkomna till Vicente Calderon-stadion. Det är också Real som har slagläge inför mötet efter 3-0 i den första drabbningen, där Cristiano Ronaldo stod för alla målen.

Troliga startelvor
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín, Savić, Filipe Luís – Koke, Gabi, Ñíguez, Carrasco – Griezmann, Gameiro.

Real Madrid: Navas – Nacho, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo.

Skador & avstängningar
Atlético Madrid: Fernández (knä), Vrsaljko (knä, tveksam till spel), Juanfran (ej i matchform, tveksam), Giménez (ej i matchform, tveksam).

Real Madrid: Carvajal (lår), Bale (vad).

Så säger tränarna
Diego Simeone, Atlético Madrid:
– Vi tror på oss själva och våra vapen. Vi ändrar inte på något inför den här matchen utan vet vad vi är kapabla till. Jag har fullt förtroende för mina spelare och är säker på att vi kommer göra det bra. Vi kommer försöka att försvara oss väl, ta en minut i taget och skapa så mycket vi kan. Real Madrid kan ju mycket väl vara det bästa laget i världen, jämte Barcelona och Bayern München.

Zinedine Zidane, Real Madrid:
– Atlético kommer försöka stoppa oss genom att göra det de är bäst på. Det är deras plan. Vi ska bara göra det vi brukar göra, eftersom det är det som har tagit oss hit från första början. Det är ingen skillnad så sett. I den här klubben älskar man att spela de stora och avgörande matcherna, och vi kommer att betrakta det här mötet som en final.

Senaste resultat
Atlético-Eibar 1-0
Granada-Real Madrid 0-4

Visste du att
Atlético Madrid har varit i fem semifinaler i Europacupen och Champions League men aldrig förlorat ett enda möte på hemmaplan. Faktum är att klubben inte ens har släppt in ett enda mål under dessa matcher. Lägg därtill att Atlético har vunnit 29 av sina 35 senaste hemmamatcher i de europeiska cuperna.

Avspark
20.45. Matchen visas på TV3 och Viaplay.

GOAL tippar
Atlético vinner med 1-0.

Här kommer också ett sammandrag från det första mötet (obs: ej svensk kommentator):

Pin It on Pinterest